Visgraat vloeren

Visgraat vloeren ook verouderd

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

Visgraat vloeren

Visgraat vloeren, Visgraat parket meest traditionele parketvloer. Gemaakt van Tapis, tapis betekent op z’n Frans gezegd Tapijt. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 à 10 mm dik en 71 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm en zelfs breder.) als een soort “tapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd. bron: lieverdink de visgraat vloeren leverancier.

Op de foto zie je een aantal visgraat vloeren. De grijze vloeren zijn vergrijsd en verouderde brede visgraat vloeren. Deze vloeren worden vaak verlijmd op de bestaande constructievloer. Afhankelijk van de situatie, soort ondervloer, vloerverwarming, wordt de legmethode bepaald. Dit is cruciaal voor het eind resultaat en de verwachtingen.

 Kom naar de winkel dan kunnen we u een aantal visgraat opties laten zien

visgraat vloerenoude-visgraat-spijker-gaatjesGrote-visgraat-vloer-grijsvisgraat lamelparket

Ook verouderd

De echte Tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en afgewerkt worden. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals was, hardwaxolie of lak.

De verouderde visgraat laat zijn spijkerjes juist zien. Deze oneffenheden gevent juist een prachtig verouderd effect. Deze vloeren worden meestal zonder bies maar met band gelegd.

visgraat vloeren verouderdverouderd visgraat vloer

Tapis kan worden gelegd in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat vloer met band en bies, een Hongaarsepunt of Weensepunt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Houten vloeren

X