Visgraat vloeren

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

Visgraat vloeren, Visgraat parket is de meest traditionele parketvloer. Gemaakt van Tapis, tapis betekent op z’n Frans gezegd Tapijt. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 of 8 mm dik en 70 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm en zelfs breder.) als een soort “tapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

Op de foto zie je een aantal visgraat vloeren. De grijze vloeren zijn vergrijsd en verouderde brede visgraat vloeren. Deze vloeren worden vaak verlijmd op de bestaande constructievloer. Afhankelijk van de situatie, soort ondervloer, vloerverwarming, wordt de legmethode bepaald. Dit is cruciaal voor het eind resultaat en de verwachtingen.

 Kom eens naar de winkel dan kunnen we u een aantal visgraat opties laten zien!

visgraat vloerenoude-visgraat-spijker-gaatjesGrote-visgraat-vloer-grijsvisgraat lamelparket

Verouderd

De echte Tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoeg  en afgewerkt worden. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals olie, hardwaxolie of lak.

De verouderde visgraat laat zijn spijkertjes juist zien. Deze oneffenheden gevent juist een prachtig verouderd effect. Deze vloeren worden meestal zonder bies maar met band gelegd.

visgraat vloeren verouderdverouderd visgraat vloer

Tapis kan worden gelegd in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat vloer met band en bies, een Hongaarsepunt of Weensepunt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg!

Houten vloeren

X