Kan parket en houten vloeren op vloerverwarming

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

Kan parket en houten vloeren op vloerverwarming ?

We kunnen nu wel een uitgebreid, zeer technisch verhaal gaan houden over vloerverwarming en houten vloeren! Maar uiteindelijk komt het neer op dezelfde basis vragen en antwoorden. Daarna zal je specifiek gericht met je vloeren leverancier tot de juiste combi moeten komen. Of nou juist niet kiezen voor vloerverwarming in combinatie met hout.

Hier de basis vragen: Kunnen houten en parket vloeren wel op vloerverwarming geplaats worden? Werkt dat niet teveel? Wat gebeurt met het verwarmings rendement en gaan mijn stookkosten niet teveel onhoog? ( Deze is voor de mannen ), Is mijn huis wel geschikt voor een houten vloer met vloerverwarming?

In het kort: ja, parket en houten vloeren kunnen prima op vloerverwarming geplaats worden. Belangrijk is dat je de juiste vloer en houtsoort gebruikt, niet te dikke en brede planken. Het rendement zal zonder meer iets lager uit komenen daarmee de stookkosten iets hoger. In welke mate? Dat hangt ook weer af van hoe goed je huis geisoleerd is.

Daarmee gelijk zeggende dat oude huizen vrijwel altijd ongeschikt zijn voor deze combi. Nieuwbouw huizen zijn dus doorgaans geschikt. Houten vloeren worden doorgaans verlijmd gelegd op vloerverwarming. Mocht je nou toch geinteresseerd zijn in het technische verhaal? Klik dan op de volgend link: Houten vloeren parket en Vloerverwarming  Protocol Veel plezier.

X