houten vloer aanbieding

Houten vloeren en Parket Expert

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

Houten vloeren

Houten vloeren worden al 20 jaar geleverd en gelegd door SILO 6. De eerste 10 jaar onder de naam van ” De Vloerenwerf ” en daarna onder de naam van SILO 6. Het houten vloeren product is in de afgelopen 20 jaar behoorlijk veranderd. Eind tachtiger jaren waren het vooral de massieve eiken houten vloeren die gewild waren. Gaandeweg veranderde dat naar de lamelplanken. Houten vloeren kunnen geleverd worden met diverse bewerkingen en afwerkingen. Ieder met z’n voor- en nadelen. Wij hopen met deze pagina daar wat duidelijkheid over te kunnen geven.

4025houten vloeren verouderd

Planken Houten vloeren

Brede houten vloeren zijn nog altijd het meest populair. Oorspronkelijk als massieve houten vloeren maar later vooral als gelaagde vloeren, de lamel- en duoplank. Massieve vloerdelen hebben jarenlang hun weg gevonden naar onze woonruimtes. Helaas gaf de werking van deze massieve planken veel onbegrip en dus veel klachten. Gelukkig hebben gelaagde vloeren deze problemen grotendeels opgelost. Uit meerdere lagen opgebouwde lamelplanken leiden tot stabiliteit. Zodanig dat wij lamelparket ook combineren met vloerverwarming. Lamelplanken zijn leverbaar in diverse breedtes, lengtes en kwaliteiten. Ook verouderd, geschaafd en bezaagd. Wij leveren o.a. lamelvloeren van Solidfloor en een in Nederland produceerde gefabriceerde parketlijn Silo Dutch.

gelegde vloer 1

Visgraat vloeren

Patroon vloeren zijn tapisvloeren die ambachtelijk gelegd moeten worden. Dunne smalle plankjes gelegd in een bepaalde volgorde. We kennen diverse patronen, waaronder de het traditionele visgraat parket de meest bekende is. Visgraat vloeren hebben nu ook de weg gevonden naar de grotere maten die tevens verouderd kunnen worden. Prachtige grote monsterborden van verouderd visgraat hebben wij in onze showroom staan.

Visgraat parket

 Leggen en plaatsen van Houten vloeren

Het leggen van een houten vloer kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de vloersoort, de te leggen ruimte en het budget kunnen we kiezen voor volverlijming op de betonnen of houten constructie vloer, of zwevend leggen waarbij de vloer juist volledig los ligt van de ondervloer. Wat zijn dan de voordelen of juist de nadelen van de gekozen legmethode?

plaatsen van houten vloeren

Onderhoud en afwerking van Houten vloeren

Hoe gaan we de vloer afwerken? Er zijn hier verschillende methodes voor: lak, vloerolie, hardwax olie en een combinatie van lak en een kleurlaag. Voeg daar nog aan toe voorbewerkingen als roken en logen en de mogelijkheden zijn legio. Maar hoe zit het nou met de glans…. krijg ik snel krassen….. Ik wil niet dat mijn vloer vergeelt….. Als ik nou een houten vloer in de keuken wil, gaat dat wel…. Hoe zit het dan met het onderhoud van een houten vloer…… Om hier een antwoord op te krijgen, surf dan naar: afwerking

X