Houten vloeren zwevend of verlijmd leggen

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

Zwevend leggen

Hoe moet je nu houten vloeren leggen? De meest gebruikte en goedkoopste legmethode tegenwoordig is zwevend leggen. De planken worden dan op een zachte ondervloer geplaatst. De ondervloer doet hierbij dienst als geluiddemper, warmte isolator en het opvangen van oneffenheden. De vloerdelen worden vervolgens op de kopse kanten aan elkaar vast gelijmd. parketveren tussen de muren en de planken zorgen ervoor dat de vloer nog lichtjes kan uitzetten en krimpen.  Zwevend leggen past ook vaak bij een lager budget.

Houten vloeren leggen zwevend leggen houten vloeren

Verlijmd op spaanplaat

Houten vloeren leggen doormiddel van verlijming op spaanplaat. Indien het zandcement goed droog is worden er spaanplaat broodjes op de vloer geplakt. Nadat de lijm is uitgehard wordt dit spaanplaat nog eens glad geschuurd. Vervolgens wordt het tapis of de vloerdelen op het spaanplaat vernageld. Hierbij wordt de plank nog eens extra in het lijmbed gedrukt.

houten vloeren leggen verlijmen op houten ondervloer

Direct verlijmd op de betonnen vloer

Bij directe verlijming worden de houten vloerdelen rechtstreeks op de betonnen ondervloer verlijmd. Deze methode wordt veel gebruikt bij vloerverwarming vanwege het hoogste rendement. De constructie moet wel zeer vlak zijn. De lamelplanken worden in het lijmbed gedrukt. Dit lijmbed wordt aangebracht met een lijmkam. Er wordt dus lijm op het beton gesmeerd en vervolgens wordt de plank erin gedrukt.

houten vloeren leggen op beton

X