welke legmethode

Houten vloeren zwevend of verlijmd leggen

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

Houten vloeren leggen

Zwevend leggen

Hoe moet je nu houten vloeren leggen? De meest gebruikte en goedkoopste legmethode tegenwoordig is zwevend leggen. De planken worden dan op een zachte ondervloer geplaatst. De ondervloer doet hierbij dienst als geluiddemper, warmte isolator en opvangen oneffenheden. De vloerdelen worden vervolgens op de kopsecanten aan elkaar vast gelijmd. parketveren of jurkjes tussen de muren en de planken zorgen ervoor dat de vloer nog lichtjes kan uitzetten en krimpen.  Zwevend leggen past ook vaak bij een lager budget. Kijk ook eens naar onze parket deals.

Houten vloeren leggen zwevend leggen houten vloeren

Verlijmd met spaanplaat

Houten vloeren leggen middel verlijming op spaanplaat. Indien het zandcement goed droog is worden er spaanplaatbroodjes op de vloer geplakt. Nadat de lijm is uitgehard wordt dit spaanplaat nog eens glad geschuurd. Vervolgens wordt het tapis of de vloerdelen op het spaanplaat vernageld. Hierbij wordt de plank nog eens extra in het lijmbed gedrukt. Leggersvoorschriften geven aan dat de vloer dan minimaal 70% verlijmd moet zijn.

houten vloeren leggen verlijmen op houten ondervloer

Direct verlijmd op de betonnen vloer

Bij directe verlijming worden de houten vloerdelen rechtstreeks op de betonnen ondervloer verlijmd. Deze methode wordt veel gebruikt bij vloerverwarming vanwege het hoogste rendement. De constructie moet wel zeer vlak zijn. De lamelplanken worden in het lijmbed gedrukt. Dit lijmbed wordt aangebracht met een lijmkam. Er worden dus rupjes lijm op het beton gesmeerd en vervolgens wordt de plank erin gedrukt.

houten vloeren leggen op beton

X