lak of olie voor je houten vloer

Houten vloeren lakken of olie

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

Houten vloeren lakken of olieen

De grote vraag die er altijd heerst is: Moet je houten vloeren lakken of olieen?

Houten vloeren Lakken

Door te lakken leg je een dun laagje op het hout. Hierdoor wordt het parket beschermd tegen het beschadigen van het hout. Krasvorming is zeker wel aanwezig, deze bevindt zich dan in de laklaag. Indien je tijdig opnieuw een laklaag aanbrengt ( voordat je er doorheen gesleten bent, is deze vloer in principe handiger in de praktijk. Onderhoud is dus eigenlijk maar om de paar jaar nodig. Een nieuwe laklaag is eenvoudig aan te brengen, mits je niet door de slijtlaag heen gesleten bent. Wij bevelen de lak aan van RigoStep zoals de Skylt lak. Skylt lak is Ultra mat en is onzichtbaar op het eiken hout. De vloer behoudt ook zijn licht blanke eiken kleur. Deze lak gebruiken wij ook veel voor onze eiken tafels.

Bezoek webshop

Houten vloeren lakken of olieen Skylt prachtige hout look blanke lak

Houten vloeren lakken of olieen woca olie

Houten vloeren olieen

Door te olieen van een eiken vloer verzadig je het hout met olie. Deze olie, met als basis lijnzaad, trekt dus in het hout en ligt niet erop. Indien de vloer verzadigd is zal meer olie alleen maar op de vloer gaan liggen en daardoor gaan glimmen. Overvloedige olie zal dus met doeken verwijderd moeten worden. Een geoliede vloer kan met onderhoudsolie vrij eenvoudig worden bij gehouden. Een geolied vloer is vrij mat , je loopt dus direct op het hout hierdoor wordt de vloer tijdens gebruik schraal. Vandaar de onderhoudsolie. Kleurolie zoals wit en grijs kunnen de vloer een tintje whitwash geven. WoCa is het merk van vloerolie waar wij achter staan.

RigoStep ROYL OIL-2K

RigoStep ROYL OIL-2K is een unieke combinatie van herwinbare natuurlijke oliën en een speciale B-component. Deze tweede component zorgt voor zeer snelle uitharding en bescherming, waardoor een met ROYL OIL-2K afgewerkt oppervlak al na één nacht drogen belastbaar en goed waterbestendig is. ROYL OIL-2K impregneert, voedt en vult tot diep in de poriën en polymeriseert tot een taaie, dichte beschermlaag. Omdat ROYL OIL-2K de poriën volledigvult en die ook na droging volledig gevuld blijven – volstaat één behandeling. Ook zeer geschikt voor renovatie en onderhoud van vloeren in intensief belaste ruimtes, zoals winkels, bedrijfskantines, hotels, kantoren, etc. Zeer elastisch; barst en bladdert niet. Niet statisch oplaadbaar. Voorkomt de indringing van vuil en vocht. ROYL OIL-2K is zowel VOS-vrij als oplosmiddelvrij.

Een ander collectie natuurlijke vloerolie van Rigo Step is Aquamarijn.

Houten vloeren lakken of olieen Vloerolie op natuurlijke basis

X