Balkentafels

Hulp nodig of vragen?

Wilt u meer informatie over een product? Neem gerust contact op.

0341 - 495700

BALKENTAFELS

Het hout voor balkentafels gemaakt van eiken of andere houtsoorten hebben een zeer lange voorbereiding nodig. Tenzij ze natuurlijk gemaakt zijn van bestaande oude eiken balken die al droog zijn, hebben de massieve balken jaren nodig om goed te drogen. Dan nog zullen de balkentafels onderhevig zijn aan wisselingen van luchtvochtigheid door het weer.   Naast het feit dat de houten balken kunnen uitzetten, kunnen ze ook krimpen met als gevolge kieren en scheuren. Hoe dikker en breder de balk des te meer kans hierop. Belangrijk dus bij zware massieve tafels is het gebruik van goed geconditioneerd hout en dat is niet goedkoop. Om de werking ook te beheersen plaatsten wij spindels door de balken heen. Met bouten worden dan de balken tegen elkaar gedrukt.

balkentafel met spindelsbalkentafel mammoet

Zwaar tafelen met onze balkentafels. Gemaakt van grenen of eiken balken. Poten en het blad worden aan elkaar bevestigd door middel van ijzeren spindels.

Eiken balkentafels in diverse vormen en maten van klein tot zeer groot en breed. De tafel hier zit in de white wash.. Door de spindels om de 50 cm over de hele tafel te verspreiden kunnen de tafels ook als tuintafel gebruikt worden. Uiteraard zal het weer de tafel doen vergrijzen. Klik hier voor meer eettafels

Uw tafel op maat? Kom naar de winkel

Wat zijn de mogelijkheden? Eigenlijk zijn de mogelijkheden onbegrensd mits je de eigenschappen van dik hout accepteert. Dikte van de balken en poten kan afhankelijk van leverbaarheid , zelf bepaald worden . Deze balkentafels kunnen ook prima gebruikt worden als tuintafel. Uiteraard zal dan het weer nog meer invloed uitoefenen op het hout. Scheuren, torderen en de reactie van roestig ijzer op eikenhout, waardoor er zwarte plekken in het eiken zullen ontstaan zal bij je moeten passen. Bij gebruik van een andere houtsoort zullen deze zwarte plekken niet optstaan. De tafels zullen prachtig vergrijzen.

 Bezoek webshop

X